Защо тревожността причинява сърцебиене на сърцето?

Защо тревожността причинява сърцебиене на сърцето?

Тревожността причинява психични и физически реакции на стресови ситуации, включително сърцебиене. Когато човек се почувства разтревожен, това активира битка или реакция на полета, което увеличава сърдечната им честота.

По време на тревожна атака сърцето на човек се чувства така, сякаш се състезава или удря. Според Националния съюз за психичните заболявания (NAMI), това е основен симптом на паническо разстройство, вид тревожно разстройство.

Тревожност и сърцебиене

Офисът за здравето на жените (OWH) Обяснете, че тревожността е нормален отговор на стреса. Това е механизъм за справяне, който тялото използва, за да бъде нащрек при предизвикателни обстоятелства.

С тревожни разстройства тялото е прекалено реактивно на стреса и човек може да почувства постоянно опасение или да се страхува или дори да изпитва внезапни атаки на тревожност без предупреждение.

Тревожността активира автономната нервна система (ANS), която е неволна реакция. ANS работи несъзнателно и регулира функции, като сърдечна честота, дишане и храносмилане.

ANS се състои от симпатиковата нервна система и парасимпатиковата нервна система.

Симпатичната нервна система е отговорна за реакцията на борбата или полета. Това контролира как тялото реагира на ситуации, които възприема като стресиращ или опасен.

Когато симпатиковата нервна система е активна, телесните функции, като храносмилането, спиране временно и сърдечната честота и кръвното налягане.

Парасимпатиковата нервна система, известна още като система за почивка и усвояване, поддържа телесни функции, като храносмилане, когато човек почива. Освен това ще намали сърдечната честота и кръвното налягане след реакция на битка или полет.

Парасимпатиковата система и симпатичната система работят заедно за поддържане на хомеостазата – което е, когато тялото е в балансирано състояние.

Индивидуалният отговор

задейства и отговорите на тревожните разстройства зависят от индивидуалния опит и вида на тревожното разстройство, което човек има.

Според NAMI, примери за тревожни разстройства включват:

 • Генерализирано тревожно разстройство
 • Паническо разстройство
 • Социално тревожно разстройство
 • Раздяла с тревожно разстройство

Например социалното тревожно разстройство причинява повече психологически отговори, като интензивни тревожни и ирационални мисли. За разлика от тях, паническото разстройство причинява повече физически симптоми, като сърцебиене на сърцето.

Други симптоми на тревожност

Според NAMI има различни видове тревожни разстройства, така че симптомите зависят от индивида и вида на тревожността, която имат. Всички видове тревожност обаче представляват няколко ключови симптома.

Емоционалните симптоми включват чувство на:

Физическите симптоми включват:

 • Главоболие
 • изпотяване
 • нарушени стомашни функции
 • сърцебиене на сърцето

Диагностицирането на тревожността

сърцебиене на сърцето може да бъде симптом на тревожност, а не основна причина за безпокойство – Предоставянето на човека е наясно с спусъка и сърцебиенето спира, когато тревожността отшуми.

Статия в американския журнал за семеен лекар предполага сърцебиене поради безпокойство е по -често срещана при хора, които изпитват много ежедневно дразнене, и тези, които са чувствителни към усещанията в тялото си.

Лекарите диагностицират сърцебиенето на сърце под пет категории причини:

 • Сърдечни аритмии, като брадикардия
 • Психиатрична, свързана с тревожни разстройства и панически атаки
 • Лекарства и лекарства
 • Неаритмични сърдечни причини, като клапна болест
 • Извънпакардиални причини, които идват извън сърцето

За диагностициране на тревожността, лекар ще започне с скринингов въпросник. Това ще им помогне да идентифицират хората, които вероятно имат сърцебиене от безпокойство. Лекар ще насочи всеки, който премине определен резултат за мониторинг.

Лекар може да използва монитор на Holter или Transtelephonic Monitor Monitor.

Лекар може да обмисли използването на Holter Monitor дали човек изпитва сърцебиене ежедневно. Холтер мониторът е основно устройство за ЕКГ, което непрекъснато следи сърдечния ритъм на човек за 24–48 часа. Лицето трябва да носи устройството Holter през целия период на наблюдение и да записва всякакви симптоми.

Transtelephonic Monitor Monitor е по -малък от монитора на Holter и не работи за целия период. Въпреки че човекът го носи непрекъснато, те управляват монитора ръчно.

Някои видове транстелефонни монитори изискват човек да го държи срещу гърдите си само когато смятат, че изпитват сърцебиене.

Резултатите от тези оценки трябва да елиминират всички други потенциални причини, преди лекар да може да постави диагноза, предизвикана от тревожност сърцебиене.

Лечение

След като лекар потвърди, че тревожното разстройство е причина за сърцебиенето, те могат да насочат човек към терапевт за лечение.

Лекар ще вземе предвид индивидуалните предпочитания на човека при проектиране на план за лечение за безпокойство.

Според OWH, опциите могат да включват:

 • Психотерапия
 • Медицина
 • Допълнителни подходи

  Плановете за лечение могат да използват комбинация от тези стратегии за насочване към симптоми на тревожност, включително сърцебиене.

  Психотерапия

  Според Нами, терапевтът ще помогне на човек да идентифицира причините за своите тревожни атаки и да намери начини да работи чрез тях.

  Предотвратяването на реакция на експозиция е специфичен тип психотерапия, която има за цел да намали атаките чрез създаване на положителен отговор на задействания. Този метод постепенно облекчава хората да се излагат на своите страхове, така че те развиват механизми за справяне.

  Терапевтът може също да препоръча на човек да опита когнитивна поведенческа терапия (CBT). Този тип терапия е насочена към мислещите модели на човек, като контрапродуктивни мисли, които допринасят за тяхната тревожност.

  Медикаментите

  лекарствата също могат да помогнат за лечение на тревожно разстройство, а лекар може да предпише подходящ вариант.

  Някои лекарства по -специално лекуват тревожност, но лекарите могат също да предписват антидепресанти като селективни инхибитори на обратното захващане на серотонин (SSRI).

  Човек трябва да говори с лекар, ако лекарствата им не работят за тях или причиняват странични ефекти.

  Допълнителни подходи

  Има редица домашни техники, които човек може да използва за намаляване на тревожността.

  Нами предполагат, че самоуправлението може да помогне на човек да съдържа тревожността си. Самоуправлението има за цел да помогне на човек да увеличи контрола върху тревожността си, като научи за състоянието и отделя време всеки ден, за да се съсредоточи върху управлението му.

  Йога или други релаксиращи дейности могат да помогнат при безпокойството чрез успокояване на ума. Други форми на упражнения, като бягане, също могат да облекчат стреса и тревожността.

  Въпреки това, тези техники не винаги са възможни или практични, така че е важно да се говори с лекар, за да обсъди възможностите за лечение.

  Палпиране на тревожност или „A-FIB“?

  Според Американската сърдечна асоциация (AHA), A-FIB, къса за предсърдно мъждене, е нередовен сърдечен ритъм, който може да увеличи The риск от инсулт.

  A-FIB може да доведе до симптоми, подобни на тревожността, тъй като сърдечният ритъм става бърз и причинява болка в гърдите.

  Таблицата показва основните разлики между симптомите.

  редуслим в аптеките

  /tbody>

  Палпиране на тревожност A-Fib Palpitations
  Хората с безпокойство са по-наясно с their heartbeats, so they panic more A person with A-fib may be less aware of their heartbeats before palpitations begin
  Anxiety palpitations are gradual Пердобитите са остри и интензивни
  Състезателното сърце поддържа ритъм сърдечните робини, губейки ритъм

  Други причини за сърцебиене

  изследвания показват, че тревожността не е единствената причина за сърцебиене. Човек може да изпита промяна в сърдечната честота от:

 • Тригери на лайфстайл
 • Треска
 • Медикантна
 • Хормони
 • Сърдечни проблеми

Първото нещо, което лекарят ще провери, е дали сърдечен проблем причинява сърцебиене.

Научете повече за симптомите на сърдечен удар тук.

Кога да видите лекар

Всеки, който изпитва сърцебиене, трябва да види лекар, за да може лечението да започне възможно най -рано.

Вижте Спешно лекар, ако сърцебиене:

 • Възникват често
 • Последно за продължителни периоди
 • Няма известна причина или спусък

перспектива

Повечето хора с тревожни разстройства развиват симптоми преди 21-годишна възраст, въпреки че е възможна и тревожността в късен началник. Когато човек започне лечение, сърцебиенето трябва да започне да престава. Ако не, те трябва да се свържат с лекар, за да обсъдят други възможности за лечение.

Превенция

Човек не може да предотврати безпокойството със сърцебиене напълно, но може да намали тежестта, като разбере задействания за атаки и развиване на начини за справяне с тях.

Важно е да се идентифицира причината за сърцебиите, в случай че има по -критична основна причина.

Резюме

Разстройствата на тревожността засягат 19,1% от възрастните в Съединените щати, което прави тревожността най -често срещаният проблем с психичното здраве.

Някои видове тревожност включват повече физически симптоми, докато други са по -психологически. Сърдечните сърцебиене са физически симптом. Те са особено често срещани при паническо разстройство.

Третирането на тревожността ще намали честотата на паническите атаки, като в резултат на това ще намали сърцебиенето.

 • Психичното здраве
 • Тревожност/стрес
 • Сърдечно -съдовата/Кардиология

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и рисува само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents

Published
Categorized as blog