Tot ce trebuie să știți despre diverticulită

Tot ce trebuie să știți despre diverticulită

includem produse pe care credem că sunt utile pentru cititorii noștri. Dacă cumpărați prin link -uri de pe această pagină, este posibil să câștigăm un mic comision. Iată procesul nostru.

diverticulita apare atunci când pungile încep să iasă spre exterior de peretele colonului, infectate și inflamate.

Cu toate acestea, aceste pungi pot ieși fără a se infecta. Aceasta este cunoscută sub numele de diverticuloză, iar pungile sunt numite diverticula. Mulți indivizi au o serie de diverticule, dar nu simt efecte rele. Cu toate acestea, atunci când o pungă se infectează, poate fi foarte dureroasă.

Aproximativ 50 la sută dintre oameni se crede că au diverticuloză până la vârsta de 50 de ani. Se estimează că 10 până la 25 la sută dintre persoanele cu diverticuloză vor continua să dezvolte diverticulită, deși această cifră este dezbătută, iar unii cred că ar putea fi de la 1 %.

până la vârsta de 80 de ani, un estimat 65 la sută dintre oameni au diverticuloză.

Un studiu a constatat că incidența diverticulitei la adulți obezi tineri este în creștere. Un raport al Institutelor Naționale de Sănătate (NIH) a dezvăluit că costul bolilor digestive este acum peste 141 de miliarde de dolari pe an în Statele Unite.

Acest articol MNT Knowledge Center va analiza cauzele, simptomele, riscul factori și tratamente de diverticulită și afecțiuni conexe. De asemenea, vom discuta despre dieta diverticulitei.

Fapte rapide despre diverticulită

 • Diverticulita este o pungă infectată în colon.
 • Simptomele diverticulitei includ durere , constipație și sânge în scaun.
 • Una dintre principalele cauze ale bolii diverticulare este considerată a fi o lipsă de fibre alimentare.
 • Majoritatea oamenilor pot auto-trata afecțiunea.
 • Chirurgia pentru diverticulită poate fi necesară dacă starea este recurentă.

Simptomele diverticulozei și diverticulitei sunt diferite.

simptome de diverticuloză

Majoritatea persoanelor cu diverticuloză nu vor experimenta niciodată simptome. Aceasta se numește diverticuloză asimptomatică.

pot exista episoade de durere în abdomenul inferior. Mai precis, de obicei în partea stângă jos a abdomenului. Durerea vine adesea atunci când individul mănâncă sau trece scaune. Poate exista o oarecare ușurare după ruperea vântului.

Alte simptome includ:

 • Schimbarea obiceiurilor intestinale
 • Constipație și, mai puțin frecvent, diaree
 • Cantități mici de sânge în scaune

simptome de diverticulită

Când diverticulita devine inflamată, simptomele includ:

 • Constant și De obicei, dureri severe, de obicei în partea stângă a abdomenului, deși ocazional pe dreapta
 • Urinarea mai frecventă
 • Urinarea dureroasă
 • greață și vărsături
 • Sângerare din rect

cauzează

Nu se știe de ce pungile încep să iasă spre exterior din colon. Cu toate acestea, lipsa de fibre dietetice este adesea considerată a fi principala cauză.

fibra ajută la înmuierea scaunelor, iar faptul că nu consumând suficientă fibră dietetică duce la scaune dure. Acest lucru poate provoca mai multă presiune sau încordare asupra colonului, deoarece mușchii împing scaunul în jos. Se crede că această presiune cauzează dezvoltarea diverticulului.

diverticula apare atunci când petele slabe din stratul exterior al mușchiului de colon cedează și stratul interior se strecoară.

Deși nu există niciunul Dovezi clinice clare care dovedesc o legătură între fibra dietetică și diverticuloza, cercetătorii susțin că dovezile circumstanțiale sunt convingătoare. Cu toate acestea, subiectul este dezbătut fierbinte.

În anumite părți ale lumii, unde aportul de fibre alimentare este mare, cum ar fi în Africa sau Asia de Sud, boala Diverticula este destul de neobișnuită. Pe de altă parte, este destul de frecvent în țările occidentale în care aportul de fibre alimentare este mult mai mic.

Cu toate acestea, alte rapoarte au eliminat legătura dintre creșterea fibrei alimentare și prevenirea diverticulitei, sfătuind că poate crește efectiv efectiv creșterea efectiv Probabilitatea bolii.

Anterior, consumul de nuci, semințe și porumb a fost considerat a fi o cauză a dezvoltării diverticulei, dar un studiu din 2008 nu a găsit nicio legătură.

dietă

Uneori, un medic va recomanda ca cineva cu diverticulită să meargă la o dietă specială, să ofere sistemului digestiv o oportunitate de a se odihni.

Inițial, sunt permise doar lichidele clare pentru câțiva zile. Acestea includ:

 • chipsuri de gheață
 • Suc de fructe fără pulpă
 • bulion
 • Pops de gheață
 • Apa
 • Gelatin
 • Ceai și cafea fără cremă

Pe măsură ce simptomele ușurind, o persoană cu diverticulită poate începe să includă alimente cu conținut scăzut de fibre, inclusiv :

 • Fructe conservate sau gătite și legume cu pielea fără sămânță
 • Cereale cu fibră scăzută
 • Ouă, păsări de curte și pești
 • lapte, iaurt și brânză
 • pâine albă rafinată
 • paste, orez alb și tăiței

alimente pentru a evita

Problemele gastrointestinale vin adesea cu o listă de alimente de evitat. În trecut, s -a sugerat că nucile, floricele și semințele pot provoca simptomele să se ridice.

Cu toate acestea, întrucât nu sunt cunoscute cauzele diverticulitei, Institutele Naționale de Sănătate sfătuiesc că nu există particular alimentele care vor exclude din dieta care va îmbunătăți simptomele diverticulitei.

Dieta cu conținut ridicat de grăsimi, cu conținut scăzut de fibre, care caracterizează alimentația occidentală s-a dovedit că crește riscul de diverticulită într-un studiu recent. Prin urmare, este cel mai bine să nu mâncați carne roșie, alimente prăjite adânc, lactate cu grăsimi complete și cereale rafinate.

alimentele ar trebui excluse pe baza experienței individuale. Dacă descoperiți că un anumit tip de alimente agravează efectele diverticulitei, evitați -l.

factori de risc

nu este pe deplin să înțelegeți de ce apare diverticulita. Bacteriile din scaun se pot multiplica și răspândi rapid și pot provoca infecția. Se crede că un diverticul ar putea deveni blocat, eventual de o bucată de scaun, care apoi duce la infecție.

Factorii de risc includ:

 • Vârsta, deoarece adulții în vârstă au un risc mai mare decât persoanele mai tinere.
 • Fiind obezi
 • Fumatul
 • Lipsa exercițiilor fizice
 • O dietă bogată în grăsimi animale și săraci în Fibre
 • Unele medicamente, inclusiv steroizi, opiacee și antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi Ibuprofen

Unele studii au indicat că genetica poate fi o factor Cu simptome similare, cum ar fi sindromul intestinului iritabil (IBS), astfel încât diagnosticul bolii diverticulare nu este ușor.

Un medic poate exclude alte afecțiuni prin efectuarea unor teste de sânge. De asemenea, pot folosi următoarele tehnici:

Colonoscopie: Doctorul are o privire în interiorul colonului folosind un tub subțire cu o cameră la capăt, numit colonoscop. Colonoscopul intră prin rect. Ore sau cu o zi înainte de începerea procedurii, oamenilor li se oferă un laxativ pentru a -și șterge intestinele.

Un anestezic local este dat înainte de începerea procedurii. Acest test nu se face de obicei în timpul unui episod acut de diverticulită, ci efectuat la aproximativ 6 săptămâni de la rezoluție pentru a se asigura că nu există semne de cancer.

raze X cu clisme de bariu: un tub este introdus în rect, Și un lichid de bariu este stropit în tub și în sus pe rect. Bariul este un lichid care apare în radiografii. Când organele care nu apar în mod normal pe o radiografie sunt acoperite cu bariu, acestea devin vizibile. Procedura nu este dureroasă.

Diagnosticarea diverticulitei

Dacă un individ are antecedente de boală diverticulară, medicul va putea diagnostica diverticulita prin efectuarea unui examen fizic și punând câteva întrebări Despre simptome și istoricul lor medical.

Un test de sânge este util, deoarece dacă dezvăluie un număr mare de celule albe din sânge, probabil că există o infecție. Cu toate acestea, multe persoane fără un număr mare de celule albe din sânge pot avea încă diverticulită.

Persoanele care nu au antecedente de boală diverticulară vor avea nevoie de teste suplimentare. Alte afecțiuni pot avea simptome similare, cum ar fi o hernie sau pietre biliare.

O scanare de tomografie computerizată (CT) poate fi utilizată și este adesea cea mai utilă. O radiografie de eneme de bariu poate fi, de asemenea, utilă. Dacă simptomele sunt severe, scanarea CT poate spune dacă infecția s-a răspândit într-o altă parte a corpului sau dacă există un abces.

tratament

indivizii pot de multe ori să se auto-trateze Dacă cazul nu este prea sever.

Tratamentul diverticulozei

Majoritatea oamenilor își pot auto-trata boala diverticulară dacă este ușor, în principal cu ajutorul calmantelor și consumând mai multe fibre alimentare dietetice .

calmante, cum ar fi aspirina sau ibuprofenul, ar trebui evitate, deoarece cresc riscul de sângerare internă și pot supăra și stomacul. Acetaminofen este recomandat pentru ameliorarea durerii de la bolile diverticulare. Acetaminofen este disponibil pentru achiziționarea de la ghișeu sau online.

Mâncarea mai multor fibre alimentare, care include fructe și legume, va ajuta la rezolvarea simptomelor prin înmuierea scaunului și ajutând modelele scaunelor să devină mai regulate. Uneori, acest lucru poate dura câteva săptămâni.

laxative care formează vrac pot ajuta pe cei care au constipație. Este important să bei o mulțime de lichide cu aceste medicamente.

Persoanele care experimentează sângerare rectală grea sau constantă ar trebui să -și vadă medicul.

Tratamentul diverticulitei

cazuri ușoare de diverticulită poate fi în general tratată de către individ. Cu toate acestea, un medic poate prescrie antibiotice, precum și acetaminofen pentru durere.

Este important să finalizați întregul curs de antibiotice, chiar dacă simptomele se îmbunătățesc.

Unele persoane pot experience drowsiness, nausea, diarrhea, and vomiting while they are taking their antibiotics.

Antibiotics include ciprofloxacin (Cipro), metronidazole (Flagyl), cephalexin (Keflex) and doxycycline (Vibramycin).

Pentru cei de pe pilula contraceptivă, este important să ne amintim că antibioticele pot interfera cu eficacitatea acesteia. Acest efect asupra pilulelor contraceptive continuă timp de aproximativ 7 zile de la oprirea antibioticului, astfel încât o altă formă de contracepție ar trebui să se suprapună cu această dată.

Tratamentul spitalicesc poate fi necesar dacă se aplică oricare dintre următoarele:

 • Acoperișii normali nu atenuează durerea, sau durerea este severă.
 • Individul nu poate consuma suficiente lichide pentru a menține hidratat.
 • Persoana cu diverticulită nu poate lua Antibiotice orale.
 • Au o stare de sănătate precară.
 • Doctorul suspectează complicații, adesea dacă sistemul imunitar este slab.
 • Tratamentul acasă este ineficient După 2 zile.

pacienților din spital li se administrează în general antibiotice intravenos (IV), precum și lichide dacă sunt deshidratate.

persoane care au cel puțin două episoade de diverticulită Poate beneficia de o intervenție chirurgicală. Studiile indică faptul că astfel de pacienți sunt semnificativ mai mari să aibă alte episoade și complicații dacă nu au o intervenție chirurgicală.

O rezecție de colon elimină o parte din colonul afectat și se alătură părților sănătoase rămase împreună.

Pacienții care sunt supuși rezecției în colon vor trebui să introducă treptat alimente solide în sistemul lor. În afară de aceasta, funcțiile lor intestinale normale nu vor fi de obicei afectate.

complicații

peritonită: infecția se poate răspândi în mucoasa abdomenului dacă una dintre diverticulele infectate izbucnește. Peritonita este gravă și uneori poate fi fatală. Necesită un tratament imediat cu antibiotice. Unele cazuri de peritonită necesită o intervenție chirurgicală.

abces: Aceasta este o cavitate plină de puroi care necesită antibiotice. Uneori, este necesară o intervenție chirurgicală pentru a scoate puroi. O fistulă poate fi formată după ce țesuturile infectate se atinge reciproc și se lipesc împreună; Când infecția s -a terminat, se formează o fistulă. Adesea, este necesară o intervenție chirurgicală pentru a scăpa de o fistulă.

obstrucție intestinală: colonul poate deveni parțial sau total blocat dacă infecția a provocat cicatrici. Dacă colonul este blocat complet, este necesară o intervenție medicală de urgență. Blocarea totală va duce la peritonită. Dacă colonul este parțial blocat, va avea nevoie de tratament. Cu toate acestea, nu este la fel de urgent ca blocajul total.

în funcție de gradul de cicatrizare și de amploarea blocajului, poate fi necesară o rezecție de colon. Uneori, poate fi necesară o colostomie. Se face o gaură pe partea abdomenului, iar colonul este redirecționat prin gaură și conectat la o pungă de colostomie externă.

Odată ce colonul se vindecă, se referă. În cazuri rare, medicii ar trebui să creeze o pungă internă de ileoanal.

prevenire

Persoanele care mănâncă o dietă bine echilibrată cu o mulțime de fructe și legume au un risc mai mic de a dezvolta Diverticulită.

 • Sindromul de colon iritabil
 • Crohn’s/IBD
 • Gastrointestinal/gastroenterologie

Știri medicale astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare alkotox site oficial – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre modul în care ne asigurăm că conținutul nostru este precis și actual citind politica noastră editorială .

 • UNO, Y. & Can Velkinburgh, J. C. (2016, noiembrie). Ipoteză logică: dieta scăzută FODMAP pentru a preveni diverticulita [Rezumat]. World Journal of Gastrointestinal Pharmacology and Therapeutics, 7 (4), 503-512
Published
Categorized as blog